Al uw vragen

Welke luiers gebruiken jullie?

De luiers die we gebruiken zijn van het Franse merk Bum Diapers.
Het zijn all-in-twee luiers, wat betekent dat de absorberende inlegluiers van het waterdichte broekje kunnen worden gescheiden.
Ze zijn one size fits all met verschillende kleurrijke patronen, zodat u niet hoeft te zoeken welke maat bij welk kind past en u meteen kunt zien of het kind goed past.
Zij worden in Frankrijk geproduceerd met biologisch katoen of hennep die geen chemische producten bevatten.

Hoe wassen jullie jullie luiers?

Wij wassen onze luiers op minimaal 60 graden per wasbeurt. Wij gebruiken BioTop waspoeder, een product gemaakt door een ecologisch bedrijf in Luik.

Stinken de herbruikbare luiers?

Een bak met wasbare luiers ruikt hetzelfde als een bak met wegwerpluiers.

Om de stank tot een minimum te beperken, stellen wij pedaalemmers en waterdichte stoffen zakken ter beschikking. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken en worden gebruikt om vuile luiers weg te gooien.

Wij gaan elke dag naar de crèches om de vuile luiers op te halen, zodat de vuilnisbakken geen stank verspreiden.

Is het abonnement ook thuis te gebruiken als we aan het project meedoen?

Dit is een mogelijkheid die wij onderzoeken voor een latere fase van het project, maar die in eerste instantie niet zal worden uitgevoerd.
Dit vergt inderdaad een veel complexere logistiek en monitoring. Als wij echter samen binnen de kinderdagverblijven een overgang willen maken, moet al onze aandacht gericht zijn op het goede verloop van het project binnen de kinderdagverblijven zelf.
Daarom richten wij ons uitsluitend op de kinderdagverblijven om hen een optimale service te bieden en het leven van de kinderbegeleiders, die voor uw kinderen zorgen, te vergemakkelijken.

Hoe zit het met de ochtenluier die van thuis komt en de avondluier die naar huis gaat?

Praktisch gezien komt het kind 's morgens aan met een luier van thuis, dit aspect verandert niet. Wat de laatste luier van de dag betreft: het kinderdagverblijf of de ouders zorgen voor een schone luier voor het kind, die de kinderbegeleiders als laatste luier van de dag aandoen, zodat de ouders niet met de luiers van Snappies naar huis gaan.

Vermindert Snappies echt afval?

Ja!

Een kind gebruikt tijdens zijn of haar luierperiode gemiddeld 6 000 wegwerpluiers, die op de stortplaats belanden of worden verbrand. Los van de hoeveelheid plastic afval die dit vertegenwoordigt, zijn luiers gevuld met absorberende chemicaliën die in meer of mindere mate schadelijk zijn voor het milieu en voor onze kinderen. Milieuvriendelijke wegwerpluiers doen het beter wat de hoeveelheid chemicaliën betreft, maar ook zij belanden op de stortplaats of in de verbrandingsoven.

Ter vergelijking: een kind heeft ongeveer 20 luiers nodig, die grotendeels van biologisch katoen zijn gemaakt en dus recycleerbaar en up-cycleerbaar zijn. De waterdichte luier zal na enkele jaren het enige afvalproduct zijn als de luier eenmaal versleten is.

Verbruikt Snappies minder water en elektriciteit in vergelijking met wegwerpluiers?

Ja!

Elke luierwasbeurt verbruikt een bepaalde hoeveelheid water en energie. Het is echter goed om dit te vergelijken met de hoeveelheid water en energie die elke wegwerpluier voor zijn productie nodig heeft. Volgens Leefmilieu Brussel besparen stoffen luiers ongeveer 13.000 liter water, dat is de helft van de hoeveelheid water die wordt gebruikt voor de productie van wegwerpluiers (26.000 liter). Het energieverbruik is van een nog hogere orde, maar varieert enigszins naar gelang van de was/droogmethode.

U moet ook weten dat onze magazijnen gebruik maken van zonne-elektriciteit, geproduceerd door fotovoltaïsche panelen op de daken.

Hoe zit het met fossiele materialen/energie?

Voor de productie van elke wegwerpluier is ongeveer 5 cl olie nodig. Als u er meerdere per dag gebruikt, heeft u een aanzienlijke koolstofvoetafdruk.

De luiers die wij gebruiken bevatten geen fossiel materiaal.

Bij Snappies komen we om de 24 tot 48 uur naar uw kinderdagverblijf om de luiers af te geven en op te halen. Om logistieke redenen en vanwege het volume, doen we de ritten met een busje. Maar men hoeft niet alle huizen af te gaan om de luiers op te halen, men hoeft maar één keer de reis te maken om de luiers voor al uw kinderen op één plaats te verzamelen. De koolstofvoetafdruk per kind is dus minimaal en veel ecologischer dan bij wegwerpluiers.

Hallo,

Mijn naam is

Dit is mijn emailadres

Ik wil meer weten over

Dank je. Uw bericht is ontvangen!

Oeps! Er was een probleem met het verzenden van het bericht.